You are currently viewing Dit zijn de haarkleuren trends van 2020

Dit zijn de haarkleuren trends van 2020

Toe aan een nieuwe look? Door te veranderen van haarkleur kun je jezelf een complete make-over geven. Maar welke haarkleuren zijn trending op het moment? En welke kleur past bij jou? Van chunky highlights tot all-over colors, wij zetten dé haarkleuren van 2020 op een rij!

De afgelopen seizoenen was de balayage nog dé haarlook, daar lijkt nu langzaam verandering in te komen. We zien namelijk een opvallende verschuiving naar effen kleuren. Daarentegen komen ook de chunky highlights uit de nineties en de zero’s weer terug én gaan we hele mooie terracotta kleuren zien. Wees gewaarschuwd, want na het zien van deze beelden kies jij vast voor één van deze nieuwe haarkleuren. 2020 is het jaar van verandering!

1. Pretty Solid

Hoewel de balayage echt niet meteen gaat verdwijnen – het is immers een hele draagbare en natuurlijke look – stappen we het komende jaar steeds meer over op effen haarkleuren. 2020 is het jaar van bruin, blond, rood en zwart in een mooie zachte tint. De focus ligt daarbij vooral op glans.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Josh Wood Colour (@joshwoodcolour) op

2. Orchard Red

Ben je een brunette maar wil je een ietwat spannender look? Dan is Orchard red dé kleur voor jou uit deze haarkleuren 2020 lijst. Deze roodbruine kleur wordt gecombineerd met kopertinten, die zorgen voor een subtiele gloed in je haar. Nog steeds een heel draagbaar, maar toch opvallend.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya) op

3. Two-tone hair

Celebrities zijn nog al eens verantwoordelijk voor trends op het gebied van haarkleuren. 2020 staat bijvoorbeeld in het teken van two-tone hair, een trend die geherintroduceerd werd door Dua Lipa. Wellicht dat je deze kleurtechniek nog wel herkent uit de vroege zero’s. Blond aan de bovenkant, bruin aan de onderkant. Een look voor iedereen die durft! Al kan ie natuurlijk ook in een subtielere versie worden uitgevoerd…

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa) op

4. Twilighting

Nee, we hebben het hier niet over een film van Robert Pattinson, maar over een nieuwe haartechniek. Twilighting is eigenlijk een mix is van babylights en ombré highlights. Het resultaat: een subtiele, natuurlijke look. De techniek kan toegepast worden op alle haarkleuren. 2020 is daarom hét jaar van de twilighting-techniek. Je kunt er kleuren als (donker)bruin, goudtinten en verschillende tinten blond mee creëren.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hair’s The Bling (@hairsthebling) op

5. Chunky highlights

De trend uit de jaren negentig is terug: highlights! Maar wees gerust, voor je denkt dat we het hebben over de zebra strepen van toen, de highlights van nu zijn veel subtieler! À la 2020 combineren we highlights namelijk met andere technieken, zoals balayage, babylights en face framing. Highlights zijn dus veel minder dramatisch dan toen. Vooral bij krullend haar komt deze chunky highlight goed tot zijn recht.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door George Papanikolas (@georgepapanikolas) op

6. The Cool Down

Koele tinten zijn terug! Gingen we de afgelopen seizoenen vooral voor warme haarkleuren, 2020 brengt daar verandering in. Veel brunette’s zullen dit jaar een koele tint met een assige ondertoon verkiezen boven een warme tint. Denk bijvoorbeeld aan koel chocoladebruin. Blondines gaan dit jaar voor een meer smokey-achtige tint.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MadisonGarrett (@madisonrae86) op

7. Tonal Terracotta

Is een koele tint niets voor jou? Dan is terracotta misschien wel een uitkomst! Bij terracotta denk je misschien aan hard oranje, maar deze kleur heeft een zeer gevarieerd kleurenpalet; van diep roze tinten tot bruinoranje. Een van de meest originele haarkleuren 2020.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Janibell l Content Creator (@janibellrosanne) op

Voor welke haarkleuren 2020 ga jij? Laat het ons weten in de comments!

This Post Has One Comment

Comments are closed.