You are currently viewing Wat je moet weten als je je haar wilt doneren

Wat je moet weten als je je haar wilt doneren

Ben jij je lange haar helemaal zat en toe aan een frisse, zomerse look? Dan kun je iemand heel erg blij maken. Je kunt namelijk je lange haar doneren aan een goed doel. Hoe dat precies werkt, hoe je je kunt voorbereiden en welk goede doel dat is? Hairvolution legt het uit! 

Wellicht heb je je haar bewust lang laten groeien met de intentie om het aan een goed doel te doneren. Misschien ben je ook gewoon je lange haar zat en toe aan een nieuwe look. Hoe dan ook, wij moedigen het natuurlijk alleen maar aan om je haar te doneren. Wel raden we je aan om hier vooraf goed over na te denken en niet in een emotionele bui te knippen, want daar kun je achteraf wel eens spijt van krijgen.

Wat zijn de eisen? 

Bij Hairvolution werken we samen met Haarwensen, een stichting die gratis pruiken schenkt aan kinderen met kanker of kinderen die te maken hebben met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Om een haarwerk te ontwikkelen moet het gedoneerde haar voldoen aan de volgende eisen:

-het afgeknipte haar dient minimaal 30 cm lang te zijn.
-alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, behalve grijs haar (de stichting maakt immers pruiken voor kinderen).
-het haar dient schoon en droog te zijn en wordt in een vlecht opgestuurd. 
-het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
-geverfd, behandeld en geblondeerd haar kan niet gebruikt worden. 

Hoe verder?

Wanneer je bij Hairvolution in de salon komt om je haar te doneren, maken wij, afhankelijk van de dikte van je haar, één of meerdere staarten in je haar. We meten de staarten (die minimaal 30 cm moeten zijn) en maken er een vlecht in. Deze knippen we 2 à 3 cm boven het elastiekje af. Naderhand sturen wij je gedoneerde haar op naar stichting Haarwensen. Dit kan enige tijd duren omdat wij de vlechten opsparen en in één keer opsturen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van jouw gedoneerde haar. Mocht je het leuk vinden een bevestiging te krijgen van jouw donatie, dan kun je dit formulier met daarop je persoonlijke gegevens printen en meenemen naar de salon. Meer informatie over het doneren van je haar vind je op de website van stichting Haarwensen.

Onlangs nog was er een klant in de salon die haar haar wilde doneren en voor een compleet nieuwe look ging, wat een lef! En hoe geweldig dat wij zo’n make-over mogen doen… 

hairvolution almere haar doneren2
hairvolution almere haar doneren

N.B. omdat deze klant haar haar geblondeerd had heeft ze het gedoneerde haar zelf opgestuurd naar een andere organisatie. 

Leave a Reply